tiistai 30. kesäkuuta 2015

Peto on irti

Ulkona jylisee kesän ihan eka oikeasti kohdalle sattunut ukkonen, josta saatiin muutama pisara niskaamme, kun käytin äsken pyöräilemässä jätskit lähikioskilta kesäloman alun kunniaksi. Mulla on edelleen opintoja roikkumassa ja esseetä & gradua pitäisi puskea tässä kesälläkin, mutta lapsista pienimmällä koitti tänään vapaus päivähoidon arjesta kera mansikoiden ja kirsikoiden. Oikeasti sille hoidolle olisi ollut tarvetta että saisin näitä hommia tehtyä tehokkaammin, mutta en vain voi ajatella sitä vaihtoehtoa, että lapsi joutuisi olemaan kesän ilman lomaa. Lapsuuden kesät kun ovat sitä ihmisen parasta aikaa!

Lupailin lisäkuvia meidän loman varaslähdöstä viime viikolta. Kuusamoon mennessä pysähdyimme suurpetokeskukseen, jossa asustaa mm. televisiosta tuttu Juuso-karhu. Näissä eläinkohteissa minä taidan itse olla aina innokkaampi kuin lapset. Tosin kyllä riitti lapsillekin ihmeteltävää kun karhu pussasi opasta poskelle, jakoi saman karkin suusta suuhun ja taitavasti napsi porkkanan jalkapöydältä. Vanhempani olivat vierailleet keskuksessa aikaisemminkin, ja heidän mukaansa esitys jäi varsin köykäiseksi, kun itse karhujen isäntä, Sulo ei ollut paikalla. Meille muille riitti kyllä ihmeteltävää. Oikein hyvä vaihtoehto perinteiselle eläintarhalle jossa eläimet usein makaavat vain apaattisina paikoillaan. 







Pusukuvassa komeilee itse Juuso, ja porkkanaa sievästi jalan päältä syö Juuson äiti Tessu. Suurpetukeskuksessa päästiin tutustumaan myös koirasusiin ja ilveksiin. Ketut olivat ketkulla päällä eivätkä oikein suostuneet näytille.



Koirasuden koiramaisesta ulkomuodosta huolimatta sen herkkujen napsinta oli sen verran määrätietoista, että mielummin melkein olisin karhun kanssa samaan koppiin ängennyt... jos olisi ollut pakko. Vaikka koiraihminen olenkin :)




Kaikenkaikkiaan hienoja suomalaisia petoja!
Antti Tuisku jää heittämällä toiseksi ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kamalan ihanaa jos jätät merkin käynnistäsi :) Kommentit ilahduttavat aina!
Kiitos!