keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Lähiruokaa metsästämässä

Osaa ne äiditkin metsästää! Tällä kertaa meidän päiväohjelmassa oli tutustuminen Kajaanissa avattuun Kaisun kahveriin jonka bongasin ihan sattumalta, mistäs muualta, kuin Facebookista. En ole mikään orjallinen lähiruokailija tai luomuilija (no en todellakaan! ), mutta täytyy myöntää, että erityisen hyvältä tuntuu herkutella oman kylän taikka lähiseudun antimilla. Pienyrittäjien ystävänä sitäkin suuremmalla syyllä lähdettiin kantamaan oma kortemme kekoon lähiruuan puolesta! Minä, tyttö ja meidän vihreä auto. Kannanotto sekin... tosin taitaa jäädä vihreäksi ainoastaan väriltään. Tiedä noista, mutta ihan loistavaa, että Kajaanissa joku vielä uskaltaa yrittää! Samalla potkin teitä kaikkia muitakin liikkeelle... Käyttäkää näitä ihania pieniä palveluntarjoajia jotta saataisiin jatkossakin näistä nauttia!


Hyllyt ja ympäristö oli rakennettu juurikin lähiruualle sopiviksi. Tilaa oli vielä laajentaa tuotevalikoimaa reilusti, ja IIIhana somelainen muuja lupailikin sen kokoajan kasvavan.


Valikoimasta löytyi tällä hetkellä jo erilaisia hilloja, sinappia, mehuja, säilykkeitä, pakasteita, juustotuotteita, kasviksia... Niin ja tietysti tytön heti bongaamat E-koodittomat karamellit. Paljon oli muutakin... Kannattaa mennä katsomaan!


Meidän mukaan tarttuivat vastajauhettu ohrajauho, raparperivaniljahillo ja raparperin varsi. Kotona näistä syntyikin heti kesän ensimäinen raparperipiirakka ja ohrajauhoista paistetut letut hillon kera <3 Voin taata, että maistui kesä!!!


Kesäisiä päiviä teille kaikille!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Tuntuu, että meillä päin ei ainakaan mainosteta lähiruokaa millään tavalla. Olisi kiva ostaa, mutta pitäisi ilmeisesti mennä torilta sitten hakemaan. :)

    Kivasti oli laitettu tuotteet esille. :) Samaa mieltä olen, että lähialueen yrittäjiä kannattaa tukea!

    VastaaPoista

Kamalan ihanaa jos jätät merkin käynnistäsi :) Kommentit ilahduttavat aina!
Kiitos!