torstai 23. heinäkuuta 2015

Pöydän uusi pinta

Pitkästä aikaa taas sisustukseen ja tuunaamiseen liittyvää juttua! Pilvisenä kesäpäivänä on aikaa tutustua vaikkapa Jeanne d' Arc living Vintage Paint - maaleihin. Meillä on ollut jo vuosikaudet House Doctorin pöytä, joka on toiminut milloin työpöytänä, milloin muussa käytössä, mutta kun muutin kerrostaloon tyttären kanssa, siitä tuli meille ruokapöytä. Ruokapöydän pitää ehdottomasti olla mielestäni valkea, ja niinpä aina tasaisin väliajoin olen mietiskellyt pöydän maalaamista. Intialainen puulevy on kuitenkin ollut itsessään niin kaunis, etten ole raaskinut sitä maalilla peittää.

Eilen kuitenkin vihdoin tartuin Sarustiikassa käydessäni kalkkimaalipurkkiin ja päätin kokeilla sitä ruokapöydän maalaamiseen. Päivä on mennytkin kivasti pintoja sutiessa. Maali on ihanaa! Myyjä lupaili puolen tunnin kuivamisaikoja maalauskertojen välillä, mutta kyllä tässä kolmessa kerroksessa on useampi tunti vierähtänyt. Lopputulos kuitenkin ratkaisee :)

Maali jää täysin mattapintaiseksi ja "kalkkiseksi", ja siksi käyttöesine vaatii päälleen vielä useamman kerroksen vahaa, jotta pinnasta saadaan kosteutta paremmin kestävä. Nähtäväksi jää, kuinka arka pinta on ruokapöytäkäytössä. Sävynä Natural White

Kolme kerrosta maalia riittänee, mutta ilta kuluu varmasti rattoisasti vahatessa. Myyjä muuten lupaili maalin pysyvän kaikilla pinnoilla. Jopa kankaalla! Maalin ja vahan avulla vanhan tuolin kangasosiin oli tehty pintakäsittely, joka muistutti nahkajäljitelmää. Nyt vain sitten miettimään mitä tuolla loppupurkilla tekisi :)1 kommentti:

  1. Ihana ❤️

    Oon monesti kans miettinyt ja pidellyt noita purkkeja vaan vielä en oo koklannut.
    Täytyypä testailla joku kerta.

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kamalan ihanaa jos jätät merkin käynnistäsi :) Kommentit ilahduttavat aina!
Kiitos!