maanantai 30. toukokuuta 2016

Mitä opelle lahjaksi?

Taas ollaan siinä pisteessä toukokuuta, että viimeistään nyt iskee paniikki siitä, mitä lahjaksi opettajalle! ... tai parhaassa tapauksessa useammille opettajille, joita keskiverto päiväkotiryhmässäkin on ainakin kolme. Itse täytyy myöntää, että olen ollut näissä opettajien muistamisissa ihan toivottoman huono! Toisaalta itse olen opettajana saanut monenmoisia muistamisia, jotka kyllä ilahduttavat ja lämmittävät mieltä, vaikken missään tapauksessa pidä niitä välttämättöminä. Kiitoksen voi ilmaista niin monella tapaa.
Oman kokemukseni mukaan lahjan tai "muistamisen", niinkuin mielummin näistä kevään lahjomisista nimitystä käytän, ei tarvitse olla hinnaltansa pilviä hipova. Täytyykin sanoa, että vanhemmat ovat ihan uskomattomia virtuooseja keksiessään mitä loistavampia ideoita millä muistaa opettajaa. Tässäpä esimerkiksi kiva vinkki: tarvikkeet kesäiseen drinkkiin.
Viime kesien hittimuki on yleistynyt niin, että sitä saa jo ihan tavallisista marketeista kohtuulliseen hintaan. Tämän kesäisen drinkkilasin täytteeksi oli valikoitu tuoretta inkivääriä, lime, sekä ananaskirsikoita. Mielestäni tosi ihana idea!

Meillä lahjan keksimisen kanssa tuli taas perinteisesti kiire. Ensimmäiseksi kesästä, rennosta sellaisesta tuli mieleen rantasauna. Niinpä meidän päikkärinopet saavat tänä vuonna jokainen omat saunatuoksut, joiden myötä toivotamme rentoa ja lämmintä kesää! Vaikka lahja ei nyt ehkä ole omaperäisimmästä päästä, oli ihana seurata kuinka meidän eskari halusi tehdä kortit jokaiselle neljälle opettajalle ja hoitajalle itse ja suurella sydämellä!Millaisia muistamisia te olette opeille keksineet? Vai pitääkö opea ylipäänsä muistaa? Olisi kiva kuulla hyviä ideoita vastaisuuden varalle! Huomenna heti aamusta on suuntana eskarin kevätjuhla. Täytynee pakata nenäliinoja mukaan...7 kommenttia:

 1. Kiva vinkki tuo saunatuoksu! Taidankin lainata sitä... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan lainaamaan :) Ainakin meillä opet tuntuivat jo haaveilevan mökkisaunan löylyistä :)

   Poista
 2. Opettajat saavat työstään palkan - ihan niin kuin muutkin kaupungin/kunnan viranhaltijat. Ja heitä koskevat myös samat periaatteet lahjusten vastaanottamisen suhteen kuin muitakin: kahvit ok, ateria juomineen on jo lahjontaa. Mielestäni lapsen tekemä kortti pitäisi riittää. Vanhempien ei tarvitse lähteä kaupasta ostelemaan yhtään mitään. Työn palkitsevuus pitää tulla muista asioista kuin lahjoista.

  VastaaPoista
 3. Totta! Olen ihan samaa mieltä, että ihan jo pelkkä "kiitos" ääneen lausuttuna riittää :) Se voi olla paljon merkittävämpi kuin mikään lahja.

  VastaaPoista
 4. Olen myös sitä mieltä, että opettajat saavat palkan työstään kuten kaikki muutkin työtä tekevät :) En ymmärrä miksi heitä pitäisi joka kevät ja joulu vielä erikseen muistaa lahjoilla. Kyllä lapsen ja vanhempien kiitos pitäisi olla riittävä :) Aika suuri menoeräkin se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... lahja on ehkä huono sana kaikenkaikkiaan tässä yhteydessä. Eivät opettajat mitään lahjoja oppilaiden perheiltä odotakkaan. Itsestäni kuitenkin tuntuu hyvältä muistaa jotenkin lasteni hoitajia tai opettajia, ja toisaalta en ole nähnyt ollenkaan huonona sitä, että muistamiset on tehty ja suunniteltu nimenomaan yhdessä lasten kanssa. Kyllähän tähän maailmaan kiitosta ja hyvää mieltä mahtuu, vaikkei se välttämättömyys olisikaan :) Joinain vuosina taas taloudellinen tilanne on ollut niin vaikea, tai elämä muuten niin kiireistä, ettei "lahjoja" ole tullut hankittua, ja ihan yhtä hyvillä mielin ja hyvällä omallatunnolla on kouluvuosi silloinkin lopetettu. :)

   Poista
 5. Minusta opettajat, ohjaajat ja päiväkodin henkilökunta ovat pienet kiitokset ja muistamiset ansainneet. He tekevät tärkeää työtä ja pitävät huolta lapsista. Mulla on periaatteena, että lahjasta ei jää turhaa kaapin täytettä vaan se on jollain lailla kulutustavaraa. Tänä vuonna opet ja ohjaajat saivat kiitokseksi kahvilan lahjakortit. Ideana oli, että he pääsevät lomalla rauhassa kahville ja kakulle, kun arkena töissä ei kahvikuppiakaan saa juoda rauhassa. :)
  Tuo saunatuoksu on myös kiva idea! Pitää muistaa tulevaisuudessa. :)
  -Anna

  VastaaPoista

Kamalan ihanaa jos jätät merkin käynnistäsi :) Kommentit ilahduttavat aina!
Kiitos!