keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kodin sydän

Heippa vaan! Ekat muuttolaatikot on nyt pakattu, vaikka muuttoon on aikaa vielä reilu kuukausi. Hyvin suunniteltu on kuitenkin puoliksi tehty, ja nyt on vielä sitä intoa käydä jokainen laatikko ja paperi läpi erikseen, lajitella, järjestellä ja heittää menemään kaikki tarpeeton. Kiirehän siinä sitten kuitenkin aina lopulta tulee ja loput kamat sullotaan vain jätesäkkeihin, että "päästään vain lähtemään" :)

Kaksi vuotta mulla on ollut ihan totaalinen sisustujumi, kun seinät on olleet kiveä ja oikeen mitään ei ole ollut mielekästä tehdä kerrostalovuokrakämppään, (ei edes reikää porata) josta on kokoajan ollut tunne, että tämä on vain väliaikaista. Nyt olen ihan innoissani selannut Pinterestiä ja sisustuslehtiä, ja tilannut jo valmiiksi ison pänikän valkoista maalia. Pian päästään sillä sutimaan! Talossa johon muutamme, on nimittäin paljon vanhoja puupintoja, joille saa uuden ilmeen suhteellisen helposti maalaamalla. Työn alle tulee varmasti ensimäisten joukossa myös keittiössä sijaitseva puuhella, joka taitaa olla mun lemppari jo nyt. Puulla lämmitettävää kodin sydäntä olenkin niin kaivannut! Tuskin maltan odottaa että pääsen näyttämään sillekin valkoista maalia. Kaakelimaaleihin meinaan myös tutustua ensimäistä kertaa. Ainakin tuohon uunin päälle niitä olisi kiva kokeilla! Onko kellään kokemusta miten toimivat?Kyllä siitä sievä ja kodikas saadaan <3

(Kuva lainattu netistä)

16 kommenttia:

 1. Voi miten kivalta kuulostaa uusi kotinne! Maalilla saa ihmeitä aikaan ja sinun sisustussilmälläsi! *Minna*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tästä saada ainakin omaan silmään sopiva :D Sitäpaitsi näissä vanhoissa taloissa on vain sitä tunnelmaa niin, että pieniä epätäydellisyyksiäkin on helpompi sietää kuin kerrostalokämpässä. Ainakin minun :D

   Poista
 2. Ihana, varmasti kiva pakata tuollaista muuttoa varten :) Tosi kiva nähdä kuvia uudesta kodistanne :)
  Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä täällä tytön kans kilpaillaan kumpi on enemmän innoissaan :)
   Voihan se olla, et tulevat vuodet syödään makaroonia, mutta tällä hetkellä oon siihen aivan valmis näiden vuosien jälkeen :) Ja mitä kuviin tulee, niin kunhan päästään paikan päälle, näitä tulee varmaan ihan kyllästymiseen saakka. Kun ei ole edes kotona sitä toista aikuista, jolle näitä pahimpia innostuksenpurkauksia häpötellä, niin tuutte luultavasti olemaan sijaiskärsijöitä ;)

   Poista
 3. Ihanaa! Onnea uudesta kodista ♥
  Mullakin on tapana pakata aina "liian aikaisin" mutta silti tulee kiire niinkuin sanoit :)

  Me vedettiin kaakelimaalilla aikoinaan vanhan kodin wc:n laatat, mutta en oikein pitänyt lopputuloksesta. Tai siis tavallaan joo, hyvähän siitä tuli, muttakun se maali lähtee niin helposti irti.. Sun tapauksessa naputtelisin noi laatat irti ja rouheasti vaan tasoitetta ja sitä valkoista maalia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväinen! Ja kiitos vinkistä! Täytyy paikan päällä katsella mitä seinä vaatii :D
   Kieltämättä mielessä kävi, että kaakelimaali ei välttämättä toimi kuin unelma... Siksi vähän kokemuksia kysäisinkin. Kiva kun kerroit oman kokemuksesi! Konstit on monet :)

   Poista
 4. Olen aika ajoin seurannut blogiasi sieltä "ikävänväristen keittiökaappien ajoilta" ;) On ihan hassua, miten ilahdutti lukea innostuksestasi. Tuntematon ihminen toisella puolella Suomea...?? Mutta niin vain teki mielen hyväksi, lukea iloisista uutisistanne. Täältä lounaasta lähetän teille paljon onnentoivotuksia muuttoon ja uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihana kuulla :D Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo :)

   Poista
 5. Mustaa kaakelimaalia keittiiöömme kokeiltiin ja se ei todellakaan ollut kovin peittävää ja jäljestä oli lähes mahdotonta saada riittävän tasaista oikeanlaisista välineistä huolimatta. Ystäväni joka on maalari, sitten keroikin että juuri sitä kummempaa jälkeä ei niillä yleensä saakaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan kallistua sen vasaroimisen puolelle... :) Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla kokemuksia!

   Poista
 6. Voi miten hauskaa päästä seuraamaan teidän muuttoa ja remonttia. Meilläkin muutto on edessä vanhaan taloon neljän kuukauden päästä. En malttaisi odottaa ja ekat muuttolaatikot on täälläkin jo pakattu:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Oletteko muuttamassa Suomeen?
   Musta on kans ihanaa, kun saa taas vähän elämää tähän blogaamiseen myös :) Hiukan on tuntunut, et elämä junnailee vaan paikallaan, mut niitäkin aikoja tietysti tarvitaan!

   Poista
 7. Mä maalasin meidän kylppärin kaakelit valkoisella, harmaalla ja mustalla Ronsealin kaakelimaalilla ja tekisin saman uudestaan. Paitsi että ehkä harjoittelisin vähän enemmän telan käyttöä ensin, koska se oli eka maalausprojektini pitkään aikaan. Kerroksia piti laittaa monta eikä lopputulos tietenkään vastaa sitä, jos olisi uudet laittanut, mutta meillä maali on pysynyt joka paikassa. Kuitenkin sun tapauksessa olisin taipuvainen nakuttelemaan kaakelit pois ja laittaisin ehkä jotain ihan muuta seinään... Mutta jos päädyt maalaamaan, kerron mielelläni lisää :). Kuvia meidän kylppäristä löytyy mun fb-sivulta, olisiko remppakansio tai joku sen tapainen nimi. Ihanaa, jos jaksat blogata paljon uudesta kodista ja sen laitosta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypäs käydä kurkkimassa kuvia! Oon miettinyt sitäkin vaihtoehtoa, että ainahan voi kokeilla sitä maalaamista, ja jos lopputulos ei miellytä, tai kyllästyy jossain vaiheessa, niin voihan ne sitten naputella kokonaan irti... Katsellaan kunhan päästään asumaan, että mikä näyttää siitä näkökulmasta parhaalta ratkaisulta :)

   Poista
 8. Minä maalasin keittiön välitilan laatat kohta 4v sitten. En ois kyllä uskonu, että näinkin hyvin kestää. Kyllä sillä saa näppärästi pikakohennuksen tehtyä. Sitä en osaa sanoa miten kestää kuumuutta. Mukavia tohinoita teillä siellä.
  Terv Paula

  VastaaPoista
 9. Hiljaisena lukijana olen kulkenut mukanasi jo kauan, ennen kuin edes muutitte Kajaaniin. Tervetuloa Joensuuhun! Minne päin kaupunkia tulette?

  Mökö

  VastaaPoista

Kamalan ihanaa jos jätät merkin käynnistäsi :) Kommentit ilahduttavat aina!
Kiitos!