lauantai 8. marraskuuta 2014

Lauantain parempi kanarulla

Nämä viikonloput jolloin kaikki lapset ovat kotosalla, saavat minut aina jotenkin niin hyvälle tuulelle. Tekee vain mieli hipsutella kotona villasukissa, poltella kynttilöitä ja tehdä hyvää ruokaa. Tänään kokeilussa oli kaveriltani kopioima täytettyjen kanarullien resepti, jota pikkuisen kehittelin omien makumieltymysten mukaan.



2 pakettia ohuita kanafileitä
Creme Bonjour pippurituorejuustoa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Amerikanpekonia


Otin kanafileet huoneenlämpöön puolisen tubtia ennen ruuan valmistusta. Kanafileet pyörittelin rulliksi joiden sisään laitoin pippurituorejuustoa sekä aurinkokuivatun tomaatin. Kanarullan ympärille kietaisin pekonisiivun ja koko rulla kannattaa kiinnittää paketiksi coctailtikun avulla, että se pysyy kasassa. 

Koska kyse oli viikonlopun juhlaruuasta, en säästellyt rasvaa, vaan ruskistin nyytit paistinpannulla pienessä voitilkassa. Ruskistuksen jälkeen ladoin rullat voideltuun uunivuokaan, jonka pohjalle lisäsin myös 1 dl vettä. Rullia haudutin vielä puolisen tuntia 200 asteisessa uunissa.




Lopusta tuorejuustosta keittelin pippurisen kastikkeen. Kastikkeen sävelsin aikalailla omasta päästä, mutta tänään siihen tuli



1,5 dl vettä
loput pippurituorejuustosta
kasvisliemikuutio
mustapippuria
ripaus kuivattua valkosipulia
1-2 tl vehnäjauhoja



Keittelin mausteet ja tuorejuuston veden sekaan. Jos kastikkeen olisi tehnyt kermapohjaan, vehnäjauhoja ei olisi varmasti tarvinnut lainkaan, mutta koska itse jouduin turvautumaan veteen, lisäsin hiukan jauhoa että kastikke sai sopivan sakeuden. Hyvää oli! Ehkä olisin vielä voinut lisätä kastikkeeseen pari lusikallista konjakkia jos sitä olisi sattunut olemaan saatavilla. Se olisi voinut antaa kastikkeeseen vielä kivan lisän!





Mukavaa lauantaita!



2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta, että pakko kokeilla ;)

    VastaaPoista
  2. Slurps... ihan vesi herahti kielelle :) pitää kokeilla noita kanarullia.

    VastaaPoista

Kamalan ihanaa jos jätät merkin käynnistäsi :) Kommentit ilahduttavat aina!
Kiitos!